Toriske linser

Toriske linser korrigerer astigmatisme, både i alvorlige og lettere grader, og finnes som månedslinser og dagslinser. Les mer om toriske linser.

Hva skiller toriske linser fra vanlige linser?

Toriske linser er asymmetriske for å kompensere for ujevnheter i hornhinnen. For å fungere kan ikke linsene rotere på øyet slik vanlige linser kan, og har derfor et unikt design for å holde linene i korrekt posisjon. Eksempelvis kan den nedre delen av linsen være tyngre for å holde linsen i ønsket posisjon.

Fordeler og ulemper

Fordeles med toriske linser er at de gir bedre syn for personer med skjeve hornhinner. Husk å snakke med en optiker før du bestiller linser på nett. Denne linsetypen er dyrere enn vanlige linser.

Bruk av toriske linser

Toriske linser har foruten verdier som styrke, basiskurve og diameter, også verdiene sylinder og aksel. Linsetypen finnes som endagslinser, som kastes etter en dags bruk, og som månedslinser som rengjøres med linsevæske og oppbevares i et etui over natten. Følg alltid optikernes veiledning og anbefaling om hvor lang tid du bør bruke linsene dine før de skal byttes ut.

Produkter

Her finner du toriske linser fra kjente nettbutikker: